Spareribs 3-2-1 methode

Omschrijving

Spareribs bereid volgens de 3-2-1 metode.

  • 3 uur erop met rookhout op de kolen
  • 2 uur ingepakt in folie met wat bier of appelsap of olijfolie
  • 1 uur weer zonder folie en insmeren met je favoriete bbq saus

Ingrediënten :

  • 2 x een kam rauwe spareribs
  • rookhout (eik of beuk )
  • appelsap / bier
  • je favoriete bbq saus
  • Je eigen kruiden mix
  • mosterd

Materialen:

  • sealbag
  • aluminium folie
  • kwast

Rauwe spareribs vergt wel enigszins wat voorbereiding .

Verwijder het membraan aan de binnen zijden (bot kant )van de spareribs er zijn hoop trucjes voor te vinden op Youtube maar het blijft een irritant werkje .

smeer de sparerib in met mosterd en vervolgens je eigen rub aanbrengen . Snijd de kam voor het gemak in tweeën en stop het in de sealbag laat deze nu het liefst een nacht in de koelkast intrekken.

Warm de bbq op tot +- 140 graden en leg de spareribs indirect op de bbq . De eerste 3 uur kan je wat rookhout op de kolen  gooien wat een heerlijke smaak geeft .

Na 3 uur komt het punt dat je de spareribs gaat inpakken in de alu folie vergeet er niet een scheutje appelsap of bier in te gooien .

Dit moet ongeveer 2 uur ingepakt blijven.

Na 2 uur in folie mag het vlees er weer 1 uur op zonder folie en mag je hem even flink insmeren met bbq saus .

Als het laatste uur voorbij is heel even 5 minuten laten rusten en eet smakelijk!!!!

X