Pitboys op de Camping

Omschrijving

Op de camping een heerlijk pulled pork gemaakt.

Ingrediënten:

  • procureur vlees +- 2.4 kilo
  • Kruidenmix naar eigen smaak
  • Appelsap en olijfolie
  • je favoriete bbq saus
  • bakjes selderie salade
  • Broodje net wat je zelf lekker vind.

Materialen:

  • kerntemperatuur meter
  • vlees injecteer naald
  • Aluminium bakken
  • Aluminium folie
  • rookhout (hickory)
  • Kwast
  • meatclaws (hoeft niet maar erg handig)

Bereiding:

De procureur op meerdere plekken injecteren met olijfolie en kruiden en daarna  flink in de rub (kruiden) zetten .

de bbq opwarmen tot +- 130 graden en het vlees er indirect op leggen.

De eerste uren gooi je wat rookhout bij de kolen.

Het vlees moet tot minimaal 72 graden op de bbq en dan je ga je hem flink inpakken in alu folie (tip gooi wat appelsap en olijf olie eroverheen voor je hem dicht doet )

Het kan wezen dat de temperatuur nu eerst een tijdje zakt maar dat is niet erg  .

Het vlees blijft in het folie tot het weer een kerntemperatuur van 94 graden heeft.

Let op met uitpakken dat je niet de sappen niet  verliest maar deze opvangt in een alu bak deze heb je later weer nodig.

zet de alu schaal met sappen onder je rooster waar je vlees weer boven  gaat leggen.

Nu komt het gedeelte waar je een bark (korst) wil gaan maken dit doe je door er bbq saus op te smeren en er op te laten bakken/drogen .

Is de kerntemperatuur nu weer rond de 94 is het vlees goed en haal je hem van de bbq af en  ga je het inpakken zodat je vlees tot rust kan komen. (ongeveer 20 minuten )(Rusten is niet op de bbq )

Snel de broodjes op de bbq leggen tot ze een mooie kleur hebben.

Pak een grote schaal en gooi de sappen uit de alu erin .

Pak je vlees uit en deze gaat ook in de schaal .

trek het vlees uit elkaar en meng dit met de sappen en een scheut bbq saus

Stapelen en eten maar!!!!!

X